Tymo Luehof

-Oprichter van Luehop-

Harold Luehof

-Hoofdbrouwer-

Luehop is een Vader en zoon bedrijf, het brouwen is begonnen als hobby, maar werd na verloop van tijd steeds serieuzer. Dit begon in 2023 toen Harold (vader) begon met het brouwen van bier in zijn eigen keuken en schuur. Tymo (zoon) deed de opleiding Ondernemerschap (en retailmanagement), tijdens de opleiding is hij begonnen met het opzetten van het bedrijf. Het begon als een schoolopdracht waarbij een concept gemaakt moest worden voor een eigen bedrijf en groeide uit tot een goed uitgewerkt idee met potentie.

Er werd betere apparatuur aangeschaft, hoogwaardigere ingrediënten, en de receptenlijst werd steeds groter en unieker. Waarbij eerst recepten van anderen werden opgevolgd, zijn we nu uniek met al onze eigen recepten voor de bieren die wij verkopen. Deze worden verkocht via onze website, maar het lijkt ons erg leuk om onze bieren terug te zien in restaurants. Uiteindelijk hopen wij de bieren te kunnen verkopen op onze eigen locatie met eetgelegenheid. Een gezellige plek creëren waar mensen kunnen genieten van onze unieke bieren tussen de ketels waar het bier gebrouwen wordt.

De visie van Luehop

Visie: "Wij streven ernaar om een ontmoetingsplek te worden waar bierliefhebbers samenkomen en genieten van ambachtelijke, hoogwaardige bieren, gebrouwen met lokale ingrediënten. Door het creëren van een levendige community en een duurzaam productieproces willen wij bijdragen aan de lokale cultuur en economie, en een herkenbaar baken van kwaliteit worden binnen de bierwereld."

Missie: "Wij brouwen unieke, hoogwaardige bieren met de beste lokale producten, waarbij ambacht en innovatie centraal staan. Met passie voor smaak en vakmanschap bouwen wij aan een gemeenschap van bierliefhebbers, die in de toekomst samenkomt in ons eigen proeflokaal, waar genieten, leren en verbinden centraal staan."

Onze brouwerij probeert ook zijn steentje bij te dragen omtrent duurzaamheid, daarvoor brouwen wij onder andere met enkele lokale producten van het eiland, verzamelen wij bier doppen, die we voor verschillende doel einden kunnen inleveren. De resten van het brouwen, dus de gerst en mout kunnen wij weer inleveren bij bijvoorbeeld de bakker, hier kunnen weer broden van gemaakt worden. verder kan het ook gebruikt worden als voer voor bijvoorbeeld kippen of andere dieren.